Island hideaway

Over Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het heeft hele gezellige dorpjes. Silver Garden ligt tussen Oosterend en De Waal in. Maar Texel heeft ook maar liefst 40 natuurgebieden. Veel vogels. Bijzondere planten. Prachtige stranden. En net zoveel schapen als mensen.

Elk seizoen heeft zijn eigen magie op Texel. Er is altijd wat te zien of te doen. Onze tips:

Vogelen op Texel

Op geen enkele plek in Nederland kom je als vogelaar beter aan je trekken dan op Texel! Er leven op dit eiland namelijk astronomisch veel vogels. Op een goede dag spot je gemakkelijk meer dan honderd soorten, waaronder de bruine kiekendief, dwergstern en lepelaar. Silver Garden weet waar je als vogelaar moet zijn!

Meer infomatie

De Slufter: bekendste en meest dynamische natuurgebied van Texel

De slufter is het meest bekende natuurgebied van Texel. Het is een grote kweldervlakte tussen twee zanddijken in. Tweemaal per dag lopen de kreken bij vloed vol met zout zeewater. Er is een uitkijkpunt, er zijn meerdere wandelpaden en regelmatig excursies.

Meer informatie

Schaapskudde Vrolijke Schapen

Daphne is de Texelse Schaapherder die met haar kudde verschillende natuurgebieden van Staatsbosbeheer begraast op Texel. Het hele jaar rond wordt de kudde ingezet over het hele eiland. Bij de schaapskudde Vrolijke schapen ben je het hele jaar welkom voor feestjes, workshops en educatie. Ook kun je er wol kopen of zelf vacht vilten.

Meer informatie

Het Oude Land

De streek tussen Den Hoorn, Den Burg, Hoge Berg, De Waal en Oosterend is het oudste gedeelte van Texel en daarom noemen we dit ‘het oude land’. Er is ontzettend veel te zien en te doen. Waaronder een mooi (fietspad) op een van de oudste en mooiste dijken, prachtige uitzichten, en de typisch Texelse Tuunwallen.

Meer informatie

Gedichten over het eilandgevoel - door Gitta de Leeuw

Laat je inspireren door de prachtige woorden van Gitta de Leeuw, die op Texel woont en werkt.

neem mij mee
wervelend
over het eiland…

Meer informatie

Fietsen en wandelen op Texel

Dé manier om Texel te ontdekken, is natuurlijk fietsend of wandelend. Je komt op de mooiste plekjes op het eiland! Texel bezit ruim 140 km fietspad, langs duinen, bossen en natuurlijk strand. Liever wandelen?  Nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap op zo’n klein oppervlak!

Meer informatie

Meer tips voor tijdens je verblijf

De mooiste fiets- en wandelroutes? De leukste restaurants? De verborgen parels van het eiland? Je ontvangt al onze tips voor Texel tijdens je verblijf in de ‘Silver Garden Weekly’. Deze ligt voor je klaar in de hideaway bij aankomst en kan je meenemen als je op ontdekking gaat over het eiland.

Verblijf in een unieke plek op Texel, midden in de natuur. Ontdek wat de rust met jou doet.

Boek nu